GEN-I prejemnik nagrade HR&M projekt leta 2019

V Kristalni palači Ljubljana je v četrtek, 20. novembra, že 17. leto zapovrstjo potekala HR&M konferenca, ki je usmerjena v raziskovanje, odkrivanje in nagrajevanje dobrih in učinkovitih kadrovskih praks. V izbor najboljših HR&M projektov leta 2019 je bilo uvrščenih 27 predlogov. Med njimi so prevladovali projekti za krepitev digitalnih kompetenc, spreminjanje odnosa do stresa, usklajevanje dela z zasebnim življenjem in koncepti delitve znanja.

Na sami konferenci je svoj projekt predstavilo šest finalistov, ki jih je izbrala strokovna komisija, o zmagovalcih pa so odločili udeleženci konference. Tako strokovna komisija kot udeleženci so finaliste ocenjevali po sedmih kriterijih: izvirnost, aktualnost, strokovnost, učinki v praksi, okoljska in družbena odgovornost, vključenost in sodelovanje najvišjega vodstva ter podpora najvišjega vodstva.

Z zmago v segmentu velikih podjetij smo v GEN-I dobili tudi zunanjo potrditev dobre prakse, ki smo jo v Ljubljani začeli uvajati v letošnjem letu. V okviru projekta smo 12 novozaposlenih z različnimi delovnimi izkušnjami in izbobrazbo povezali v dve skupini – za zgodbe in ljudi – ter jim dodelili naloge z usmeritvijo iskanja skupnih rešitev prek soočanja različnih pogledov na izziv.

Z začetnim konceptom želimo GEN-I preplaviti z novo miselnostjo in spodbuditi transformacijo najpomembnejših procesov v podjetju. Verjamemo namreč, da so multidisciplinarne ekipe najbolj uspešne pri svojem delu in da bodo talenti prihodnosti morali biti odprtih osebnosti in značaja. Naši skupni uspehi pa bodo lažje dosegljivi z dobrim medsebojnim sodelovanjem in povezovanjem pri številnih projektih in na različnih področjih.

Nagrado je v imenu podjetja prevzel predsednik uprave Skupine GEN-I, dr. Robert Golob.

Aktualne novice