GEN-I v reviji Time Magazine o novih pravilih igre na področju zelene energije

Našo desetletno časovnico bogati kar nekaj mejnikov, s katerimi smo se učili, dobili nove izkušnje in vedno našli dovolj energije do uspeha. Prizadevamo si, da bomo zagotovili povečanje samooskrbe, učinkovitejšo rabo energije, pametno upravljanje energije in izničenje ogljičnega odtisa. To bo naš skupni prispevek v boju proti podnebnim spremembam za kakovostno življenje nas in za generacije, ki še prihajajo.

V posebno zadovoljstvo nam je, da smo lahko podali našo vizijo tudi za svetovno priznano revijo Time Magazine, ki bo zaobšla svet.

V posebni prilogi o Sloveniji je v pogovoru z dr. Robertom Golobom, predsednikom uprave Skupine GEN-I, predstavila pot družbe GEN-I od samih začetkov pa vse do danes, ko ponovno živimo v času, ko so spremembe v energetskem sektorju neizogibne, zaradi hitrega razvoja digitalnih tehnologij in tehnologij, povezanih z električno energijo.

Dr. Robert Golob je v intervjuju poudaril, da se je družba GEN-I po prvem desetletju uspehov, ko je presegla vse cilje trgovanja, odločila, da strankam omogoči prehod na zeleno energijo, zmanjšanje ogljičnega odtisa in izboljšanje storitev za še večje zadovoljstvo strank. Nove storitve bodo imele za cilje iste temeljne vrednote kot do sedaj, tj. strankam zagotoviti zanesljivo in cenovno dostopno oskrbo z energijo. Družba GEN-I je to storila že deset let nazaj z vstopom na maloprodajni trg električne energije in zemeljskega plina. Sedaj pa je z inovativnim financiranjem za nakup sončne elektrarne zmanjšala začetne naložbe v sončne elektrarne, s čimer je omogočila, da so dostopne vsem in tako odprla vrata zeleni prihodnosti.

Prizadevanje družbe, da postane vodilni ponudnik zelenih storitev, temelji na brezogljični samoproizvodnji energije in pametnem vključevanju novih električnih tehnologij.

Celoten intervju lahko preberete v članku GEN-I: nova pravila igre na področju zelene energije

Vir: Time magazine marec 2019

Aktualne novice