Skupina GEN-I druga na seznamu Risk&Energy Risk

Strokovnjaki na energetskem tržišču odlično ocenili kakovost storitev skupine GEN-I

Skupina GEN-I, ki je eden vodilnih trgovcev z električno energijo v srednji in jugovzhodni Evropi, je prejela še eno pomembno priznanje. Po raziskavi Risk & Energy Risk je skupina GEN-I v letošnjem letu zasedla drugo mesto na lestvici trgovcev z električno energijo v vzhodni Evropi, kar je za dve mesti bolje v primerjavi z letom 2013.

V raziskavi, v okviru katere je bilo zbranih več kot 1600 odgovorov, so udeleženci glasovali za svoje najboljše tri trgovce ali posrednike iz poljubne kategorije, v kateri so bili med letom aktivni. Ti rezultati ne odražajo tržnega deleža, temveč kažejo, kako strokovnjaki na trgu ocenjujejo kakovost storitev svojih kolegov, kar daje raziskavi dodatno težo.

Raziskava Risk & Energy Risk Commodity Rankings 2014 je obsegala niz kategorij, v okviru katerih so ocenjevali ugledna podjetja, kot so Societe Generale, Deutsche Bank, JP Morgan, BNP Paribas, Goldman Sachs, Axpo, E.on Energy Trading in druga.

Energy Risk objavlja vrhunske in vsebinsko preverjene članke o trgovanju na blagovnih borzah in upravljanju tveganj s posebnim poudarkom na energetskih trgih. Risk.net zagotavlja dostop do različnih izbranih vsebin s področja mednarodnega upravljanja finančnih tveganj.

Aktualne novice