Skupina GEN-I je ena izmed najhitreje rastočih in inovativnih na evropskem energetskem trgu

Poslovne uspehe in inovativnost ter številne domače in tuje nagrade Skupine GEN-I so opazili tudi slovenski mediji. Na TV Koper so v oddaji ''Vesolje je…raziskovanje: Energetska revolucija'' pripravili poglobljen prispevek o trenutnem dogajanju na področju energetike v Evropski uniji ter njenih prizadevanjih za energetsko varnost državljanov, zanesljivost in trajnost preskrbe z energenti.

Kot enega izmed tvorcev prihodnjih trendov so predstavili družbo GEN-I. V oddaji so osrednjo pozornost namenili tehnologiji blockchain. Sandi Kavalič, vodja službe za upravljanje s tveganji in vodja projektne skupine tehnologije razpršenih evidenc, je širši javnosti predstavil delovanje prve avtonomne polnilnice za električna vozila na svetu, ki deluje na osnovi blockchaina oz. tehnologije razpršenih evidenc. Neodvisni sistem pametnega upravljanja, za katerega ne potrebujemo priključka na električno omrežje, omogoča polnjenje in praznjenje avtomobilske baterije ter prodajo viškov energije drugim uporabnikom električnih vozil. Za plačilo prevzetih kWh pa niso potrebni digitalni kovanci ampak se le to izvede z izmenjavo energije, ki se hrani v blockchainu.

Sandi Kavalič, vodja službe za upravljanje s tveganji in vodja projektne skupine tehnologije razpršenih evidenc 

V oddaji je bilo predstavljen tudi pomen sodelovanje družbe GEN-I pri projektu Enerchain, ki odpira nove možnosti razvoja in medsebojnega povezovanja sodelujočih na področju digitalizacije energetike.

Uspešnost zgodbe GEN-I je zaokrožil predsednik uprave Skupine GEN-I, dr. Robert Golob, prejemnik letošnjega priznanja GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Poudaril je pomen ekipnega duha ljudi, ki sledijo istim vrednotam in si prizadevajo za uresničitev skupnih ciljev. Opozoril je, da skrb za prihodnost našega planeta danes ne morejo biti več zgolj prazne besede, ampak je čas za dejanja. S pomočjo samooskrbe GEN-I Sonca lahko prav vsak posameznik prispeva k čistejšemu okolju. Potrebno se je samo odločiti in narediti korak naprej.

dr. Robert Golob, predsednik uprave Skupine GEN-I 

Celoten prispevek si lahko ogledate tukaj.

Aktualne novice