Skupina GEN-I tudi letos med najboljšimi trgovci v Evropi

Strokovnjaki energetskega sektorja so GEN-I že tretje leto zapored ocenili za najboljšega trgovca z električno energijo v vzhodni Evropi, s čimer je podjetje še utrdilo svoj položaj med najprodornejšimi akterji na evropskem energetskem trgu.

Skupina GEN-I je v mednarodni raziskavi Risk & Energy Risk na letošnjem glasovanju »Energy Risk Commodity Rankings 2019« znova zasedla 1. mesto v skupini vzhodnoevropskih trgovcev z električno energijo: »Eastern Europe – power dealers«. To je sedaj že tretje leto zapored najvišje mesto Skupine GEN-I, ki potrjuje dolgoročno odlično poslovanje, saj je tudi v preteklosti beležila zavidljive uvrstitve. Poleg omenjenega uspeha se je letos Skupina GEN-I iz lanskega 4. mesta zavihtela na 2. mesto med vsemi evropskimi trgovci z električno energijo ter tako še dodatno utrdila svoj položaj med najprodornejšimi akterji na celotnem evropskem energetskem trgu.

»Ponoven izbor na sam vrh vzhodnoevropskih trgovcev z električno energijo je bil pričakovan glede na močno prisotnost Skupine GEN-I na teh trgih«, je ob razglasitvi rezultatov raziskave dejal dr. Igor Koprivnikar, član uprave družbe GEN-I in nadaljeval »Posebej ponosni smo pa na letošnjo visoko uvrstitev, 2. mesto med vsemi trgovci električne energije v Evropi, kar postavlja GEN-I na evropski zemljevid najboljših trgovcev z električno energijo.

V raziskavi so sodelujoči glasovali za tri najboljše dobavitelje iz izbrane kategorije, s katerimi so sodelovali tekom leta. Ti rezultati niso odraz doseženega tržnega deleža, temveč pokazatelj, kako strokovnjaki ocenjujejo kakovost sodelujočega podjetja skozi kriterije kot so zanesljivost, cenovna politika, učinkovitost in odzivnost.

Podelitev priznanja Skupini GEN-I na letošnjem glasovanju »Energy Risk Commodity Rankings 2019« v Londonu (z leve: Stella Farrington, Andreja Zupan, dr. Ludvik Bartelj).

Aktualne novice