Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Izračunajte prihranek Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
Izračunajte prihranek

Svoje prihranke lahko hitro in enostavno izračunate kar sami z uporabo našega spletnega kalkulatorja.

Kljub spremenjenim energetskim razmeram krepimo svoje zaveze za zeleno preobrazbo

04. 08. 2022

V spremenjenih energetskih razmerah, ko zaradi omejevanj dobav zemeljskega plina iz Rusije obnovljivi viri postajajo še bolj pomembni, kot so bili do sedaj, v GEN-I nadaljujemo s prizadevanji za zeleno preobrazbo. To je julija prepoznala tudi Evropska unija, ki nas je sprejela med podjetja, ki so se zavezala k dejanjem za zmanjšanje podnebnih sprememb.

Z zavezo v okviru Evropskega podnebnega pakta smo postali del gibanja, ki povezuje ljudi in podjetja s skupnim ciljem zgraditi bolj trajnostno Evropo za vse. Pakt, ki ga je začela izvajati Evropska komisija, je del evropskega zelenega dogovora in predstavlja pomoč državam članicam pri doseganju cilja, da Evropa postane prva podnebno nevtralna celina na svetu do leta 2050. Pakt od podjetij zahteva konkretne kratkoročne in dolgoročne zaveze za razogljičenje poslovanja, zato smo še toliko bolj ponosni, da je komisija v nas prepoznala ciljno usmerjenega partnerja. V času pomanjkanja energentov, predvsem plina, je še toliko bolj pomembno, da pospešeno nadaljujemo z zelenim prehodom, saj nas v nasprotnem primeru čaka vračanje k proizvodnji elektrike v termoelektrarnah, kar posledično vodi v večji ogljični odtis.

Že dobro leto dobavljamo izključno brezogljično elektriko

V Skupini GEN-I kot edini v Sloveniji že od začetka leta 2021 dobavljamo električno energijo izključno iz brezogljičnih virov. S tem smo razogljičili dobavo elektrike v 40 % slovenskih gospodinjstev in pri 20 % ostalih odjemalcev. Ti si lahko celo izbirajo, ali jim elektriko dobavimo iz energije vode, sonca ali jedrske energije.

evropski-podnebni-pakt

Do leta 2030 smo sprejeli še 3 dodatne zaveze:

Zaveza 1 – leta 2030 bomo poslovali ogljično negativno

Zavezo delno že uresničujemo, saj do leta 2025 načrtujemo ogljično nevtralno poslovanje, kar pomeni, da bo naš ogljični odtis enak nič. Leta 2030 pa načrtujemo celo delovanje z negativnim ogljičnim odtisom. To pomeni, da bomo z dejavnostmi proizvedli manj izpustov CO2, kot jih bomo porabili.

Zaveza 2 – pospešeno bomo gradili sončne elektrarne

Zelo konkretna je zaveza, da bomo do leta 2030 zgradili 1000 MW sončnih elektrarn vseh velikosti. Veliki koraki v to smer so že narejeni, saj smo v Sloveniji postavili že več kot 4000 malih sončnih elektrarn, v Severni Makedoniji pa gradimo največjo sončno elektrarno v regiji, ki bo proizvedla 25000 MWh električne energije na leto. S sončnimi elektrarnami na strehah večjih objektov bomo oblikovali Sončno skupnost GEN-I, v kateri bo lahko vsak dostopal do energije sonca, četudi nima možnosti postaviti lastne elektrarne.

Zaveza 3 – popolnoma bomo elektrificirali vozni park

Zavezali smo se, da bomo do leta 2023 elektrificirali vsa naša službena vozila. Že danes jih imamo elektrificiranih 70 %, s čimer uspešno zmanjšujemo ogljični odtis, povzročen s službenimi potmi. Večino našega ogljičnega odtisa proizvede prav transport zaposlenih, zato med njimi spodbujamo skupno vožnjo, pripravili pa smo tudi interni mobilnostni načrt. Službene vožnje bomo od leta 2023 opravljali izključno z električnimi vozili, v največji možni meri uporabljali javna prevozna sredstva, spodbujali delo od doma in online udeležbo na dogodkih, v kolikor bo to mogoče. Poleg tega zaposlenim že sedaj omogočamo uporabo električnih koles in skuterjev, ki se v naših kolesarnicah polnijo z energijo sonca.

 

Tudi v prihodnje bomo usmerjeni v promocijo brezogljičnih tehnologij in z lastnim zgledom spodbujali zeleni prehod. Še naprej bomo zaposlovali ljudi, ki bodo delili našo vizijo brezogljične prihodnosti in jo želeli tudi aktivno udejanjati. Skupaj oblikujmo brezogljično prihodnost in varujmo naš planet.

Novice

15. 04. 2024
Začetek ponudbe zelenih obveznic GE03

Družba GEN-I, d.o.o., je povabljenim vlagateljem poslala ponudbo za vpis zelenih obveznic.

>Preberite več
22. 03. 2024
15 let pametne energije:
od Poceni elektrike do vodilnega promotorja zelene preobrazbe

Letos praznujemo 15 let zanesljivega partnerstva na področju dobave električne energije gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem.

>Preberite več
14. 03. 2024
Namera izdaje nove zelene obveznice

Družba GEN-I, d.o.o., preučuje možnost izdaje zelene obveznice v drugem kvartalu leta 2024.

>Preberite več
Scroll