Hamburger
Icon Oddaja števčnega stanja Icon Zamenjajte dobavitelja Icon Naš kontakt
Nazaj
Oddaja števčnega stanja

Še nimate števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe električne energije? Števčno stanje za obračun električne energije po vaši dejanski porabi nam lahko mesečno sporočate prek portala Moj GEN-I ali s sporočilom SMS.

Zamenjajte dobavitelja

Vse potrebno za menjavo ali izbiro dobavitelja v vašem imenu naredimo mi. Vi nam posredujete le svoje podatke in izberete način za podpis pogodbe.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
PODJETJA / ZEMELJSKI PLIN

Zemeljski plin

Vsa energija za vaše poslovanje na enem mestu.

Omogočamo vam, da vso energijo za vaše malo ali srednje veliko podjetje uredite na enem mestu. S skupnim računom za elektriko in zemeljski plin vam bomo dodatno poenostavili poslovanje.

Kaj potrebujem za menjavo dobavitelja? 

Prehod k nam je enostaven. V celoti ga lahko opravite prek spleta ali pokličete naše prijazne svetovalce.

>Več o enostavni zamenjavi dobavitelja

Zemeljski plin za nove poslovne prostore 

Vse za začetek dobave zemeljskega plina v vaše nove poslovne prostore uredimo mi ter vam prihranimo čas.

>Vse o zemeljskem plinu za nove poslovne prostore

Kako sklenem pogodbo na daljavo? 

Za sklenitev pogodbe z nami potrebujete le računalnik, mobilni telefon, dostop do spleta in elektronski naslov.

>Več o brezpapirni sklenitvi pogodbe

Želim zmanjšati ogljični odtis podjetja 

Čeprav zemeljski plin ni brezogljični vir energije, lahko z njegovo učinkovito rabo zmanjšate ogljični odtis.

>Več o učinkoviti rabi zemeljskega plina

Ceniki in akcije

Redni cenik dobave zemeljskega plina za poslovne odjemalce v odjemnih skupinah od vključno CDK1 do vključno CDK8 – julij22

Velja za nove kupce – poslovne odjemalce v odjemnih skupinah od vključno CDK1 do vključno CDK8, ki od vključno 8. 7. 2022 dalje izrazijo interes za sklenitev pogodbe o dobavi zemeljskega plina in v nadaljevanju sklenejo pogodbo. Cenik od vključno 30. 9. 2022 do preklica velja tudi kot ponudba za osnovno oskrbo iz 80.b člena Zakona o oskrbi s plini (Ur.l.RS, št. 204/21 in 121/22; v nadaljevanju: ZOP) za nove kupce - male poslovne odjemalce kot jih določa ZOP.

>Preverite
Redni cenik dobave zemeljskega plina za poslovne odjemalce, veljaven od 1. 11. 2022

Velja za poslovne odjemalce v odjemnih skupinah od vključno CDK1 do vključno CDK8, ki so do vključno 7. 7. 2022 izrazili interes za sklenitev pogodbe o dobavi zemeljskega plina in v nadaljevanju sklenili pogodbo.

>Preverite

Zamenjajte dobavitelja

Skrbno, spoštljivo in digitalno – taka bo vaša izkušnja poslovanja z nami, če se boste odločili za našo dobavo zemeljskega plina. Izpolnite spletni obrazec, mi pa bomo poskrbeli, da boste zemeljski plin čim prej začeli prejemati prek nas.

Novi kupci, ki so zaščiteni odjemalci iz 117. člena Zakona o oskrbi s plini (Ur.l.RS, št. 204/21 in 121/22; v nadaljevanju: ZOP) se lahko za ponudbo osnovne oskrbe iz 80.b člena ZOP obrnejo neposredno na kontakte dobavitelja. To obvestilo ne velja za naslednje zaščitene odjemalce: gospodinjski in skupni gospodinjski odjemalci, za katere se od vključno 30. 9. 2022 do preklica, Redni cenik zemeljskega plina za dobavo gospodinjskim odjemalcem v odjemnih skupinah od vključno CDK1 do vključno CDK8 – julij22, uporablja tudi kot ponudba osnovne oskrbe iz 80.b člena ZOP.

Dne 1. 11. 2022 je pričela veljati Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o določitvi cen zemeljskega plina iz plinskega sistema (Uradni list RS, št. 138/22; v nadaljevanju: 1. sprememba Uredbe). Za naslednje kategorije kupcev, ki so zaščiteni odjemalci na osnovni oskrbi: osnovne socialne službe, vrtci, osnovne šole in zdravstveni domovi, se najvišja drobnoprodajna cena zemeljskega plina za osnovno oskrbo z zemeljskim plinom, ki je določena v drugem odstavku 3.a člena 1. spremembe Uredbe, v obdobju od 1. 11. 2022 do predvidoma 31. 8. 2023 uporablja neposredno za potrebe obračuna porabljenega zemeljskega plina tem kategorijam kupcev.

 

Splošni pogoji družbe GEN-I, d.o.o. za dobavo zemeljskega plina

Pred podpisom pogodbe prosimo preberite Splošne pogoje družbe GEN-I, d.o.o. za dobavo zemeljskega plina odjemalcem, priključenim na distribucijsko omrežje zemeljskega plina v odjmenih skupinah od vključno CDK1 do vključno CDK8:

Splošni pogoji veljajo od 1. 1. 2017, z vključenimi spremembami veljavnimi od 1. 5. 2022 (str. 5)

Pogosta vprašanja

Ne, zamenjava dobavitelja je brezplačna. 

Postopek zamenjave dobavitelja je zelo enostaven:

1. Izpolnite spletni obrazec za zamenjavo dobavitelja v celoti sami ali v drugem koraku spletnega obrazca naložite sliko/pdf zadnjega računa za zemeljski plin, na podlagi katerega vam bomo pripravili pogodbeno dokumentacijo.

2. Pri elektronski sklenitvi pogodbe boste na vaš elektronski naslov prejeli celotno pogodbeno dokumentacijo in jo le z enim klikom elektronsko podpisali.

3. Pri sklenitvi pogodbe v fizični obliki boste celotno dokumentacijo prejeli na vaš stalni naslov. Dokumentaciji bo priložena tudi kuverta z že plačano poštnino, v kateri nam vrnete podpisan izvod pogodbe.

4. Vse drugo bomo za vas uredili mi.

Ne. Dobavitelj ne more vplivati na kakovost dobavljenega zemeljskega plina. 

Ne. Ko pošljete podpisano pogodbo nazaj na GEN-I, je za vas stvar opravljena. Za vse postopke, prekinitve dosedanjih pogodb v vašem imenu brezplačno poskrbimo mi. 

Podatki, ki jih potrebujete za zamenjavo dobavitelja, so naslednji: 

  • podatki podjetja (naziv, naslov in davčna številka),
  • kontaktni podatki podpisnika pogodbe – telefonska številka in/ali elektronski naslov,
  • številka in naslov merilnega mesta,
  • številka transakcijskega računa, če želite vzpostaviti plačevanje preko direktne obremenitve – trajnika.

Podatke najdete tudi v Pogodbi o dostopu do distribucijskega omrežja. Pred izpolnjevanjem obrazca za zamenjavo dobavitelja pripravite enega od teh dokumentov. Pri izpolnjevanju obrazca vam lahko pomagajo tudi naši prijazni svetovalci na brezplačni telefonski številki 080 1558, in sicer od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro.

Scroll